Σεμινάρια επιμόφωσης γυναικών για να κατέβουν στις εκλογές πραγματοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών που διοργάνωσε χθες η ΕΝΠΕ στα γραφεία της στην Αθήνα, μετείχε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη με θέμα «Αυτοδιοικητικές-Ευρωεκλογές : Οι γυναίκες μπροστά».
Ειδικότερα, έγινε εκτενής αναφορά σε πολιτικές ισότητας στην ΕΕ και την Ελλάδα, καθώς και στην συμμετοχή και στην εμπειρία των Γυναικών στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της εμβριθούς έρευνας της «διαΝΕΟσις» για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και τους κινδύνους που επισημαίνονται, η Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Ισότητας των Φύλων, Μ. Χρυσοβελώνη, έκανε την δήλωση που ακολουθεί:

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης που έχει ως κεντρική θεματολογία την ισότητα των φύλων βρέθηκε η Μ. Χρυσοβελώνη. Στα εγκαίνια η κ. Χρυσοβελώνη αποκάλυψε τα επόμενα βήματα που θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην οδό Κρατίνου 9 και Αθηνάς, στον 3ο όροφο στεγάζεται πλέον η θεματική βιβλιοθήκη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Συνέντευξη για θέματα αρμοδιότητάς της έδωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη στην ΕΡΑ Ιωαννίνων με αφορμή την συμμετοχή της στο 6ο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων και την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ.

Η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα συζητήθηκε στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ενώ υπεγράφη και Σύμφωνο Συνεργασίας με την υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη για την ισότητα.

Στο ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και ειδικά των γυναικών στάθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξή ο Παύλος Γερουλάνος κάνοντας λόγω για επικίνδυνη καθημερινότητα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά.

«Στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης και της ανόδου της ακροδεξιάς που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αυταρχισμό και το φασισμό, τον σεξισμό και την πατριαρχία, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

Παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο τουίτερ τονίζει πως "δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια & να σιωπούμε στη βία που βιώνουν 1 στις 3 γυναίκες.

  1. Popular
  2. Trending

Calender

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
No Internet Connection